Οι Μέρες μετά Τα Χριστούγεννα. . .



Χριστούγεννα! Τόσο ζεστή λέξη, μια πορεία γλυκιά, μια γαλήνη στα μάτια όσων το ζουν πραγματικά. Φεύγουν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα κι αναρωτιόμαστε τι νιώσαμε;  Άραγε γεννήθηκε ο Χριστός; Τι ερώτηση κι αυτή!! Φυσικά και γεννήθηκε αλλά μακριά απ'τις καρδιές μας.  Πώς να χωρέσει το θείο βρέφος σε μια καρδιά γεμάτη δώρα, κορδέλες και κουτιά πολυτελείας.  Τόσος πόνος γύρω μας, φτώχεια, ανεργία, απώλειες, θρήνος μα Άνθρωποι με πίστη που ζουν τις μέρες αυτές ελπίζοντας πως αύριο η  μέρα θα είναι καλύτερη.  Εμείς το τζάκι μας, αυτοί το κασόνι τους, εμείς το πάπλωμα και την κουβέρτα μας, αυτοί τα κουρέλια τους, εμείς να κοιτάμε να διαλέξουμε απ΄τα Μενού το ακριβότερο, το καλύτερο!! Αυτοί; Αυτοί να κοιτάνε στους σκουπιδοτενεκέδες να "διαλέξουν" ότι εμείς δεν  εκτιμήσαμε και αφήσαμε για πέταμα.
  Εμείς χέρια γεμάτα δώρα, αυτοί μια ζεστή αγκαλιά! Ντρέπομαι όμως που όπως όλοι έτσι και εγώ θυμούμαι αυτούς που χρειάζονται βοήθεια μόνο τέτοιες μέρες. Καθημερινά σε γειτονιές, ιδρύματα, σχολεία άνθρωποι περιμένουν μια κουβέντα, λίγη αγάπη... Καλέ που την χαραμίζουμε τόση αγάπη;  Άνθρωποι σου λένε, μορφωμένοι  δήθεν, πολυδιαβασμένοι... Αχάριστοι είμαστε που μας κατασπαράζει η ρουτίνα, γινόμαστε εγωιστές σε ένα σύστημα που προωθεί την μοναξιά και γίνεται σαράκι της  ψυχής.  Ο ένας να υπερτερήσει του αλλουνού!! Γιατί; Απάντηση καμιά...   και ρωτάς αυτό το γιατί όταν ο φίλος έχει πατήσει επί πτωμάτων για να "νικήσει" το κολλητό του... Τι κέρδισες;  Έμεινες μόνος με μια νίκη!! Έχεις κάποιο να χαρεί μαζί σου;  Έχασες λοιπόν κι είναι  αργά γιατί εκτός από φιλόδοξος είσαι και τυφλός!! Τυφλός από εγωισμό...
Πώς λοιπόν Άνθρωπε του σύγχρονου αυτού κόσμου θες να νιώσεις Χριστούγεννα; Πώς να νιώσεις την αγάπη όταν οι πολυδαίδαλες λεωφόροι στις οποίες περιπλανιέσαι σου φαίνονται κάτι μικρό; Ζήτησες από τον Άγιο Βασίλη κόκκινο χαλί μήπως λερώσεις τα ακριβά σου παπούτσια.  Ποτέ δεν είναι αργά, χαμογέλασε, άνοιξε την καρδιά σου, σκέψου ότι όλες οι μεγάλες στιγμές στη ζωή είναι γεμάτες αγάπη!!Όλες!  Οι γιορτινές μέρες δεν πέρασαν ακόμα..Ας νιώσουμε τη χαρά των Χριστουγέννων βαθιά στη καρδιά μας έστω και αργοπορημένα. Είναι δύσκολος ο δρόμος της ζωής όταν τον διανύεις μόνος!! Κράτα με, Κράτα τον, να Κρατηθούμε, θα νικήσουμε! Καλή συνέχεια στον αγώνα σας!



Σχόλια

  1. Πολύ χαίρομαι όταν οι λέξεις φωταγωγούνται με τόση ενάργεια. Ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται από παλαιούς, αξέχαστους μαθητές μου.
    κυριωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ χαίρομαι όταν άνθρωποι σαν εσάς που αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή μου, με θυμούνται μετά από τόσο καιρό

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις