Ζήστε την ζωή μέχρι την ευτυχία

Οι άνθρωποι πραγματικά πάνε και εκεί που δεν πρέπει κολλάνε. Όπως και σε μια συζήτηση επικεντρώνονται στα πιο λάθος σημεία και αφήνουν την ουσία,  έτσι και στη ζωή τους επικεντρώνονται σε υλικά αγαθά, αφήνουν συναισθηματισμούς και κρατούν λένε αυτό που θα τους δώσει ψωμί. Είναι τα ρούχα και τα στολίδια φαί και έχω ζουρλαθεί και δεν θυμάμαι;
                                                                                                                   
Η ουσιώδης σημασία είναι τόσο εύκολο να εκτιμηθεί κι όμως εμείς τα τιποτένια ανθρωπάκια αδυνατούμε να γυρίσουμε το βλέμμα στο περαστικό που μας χαμογελά, στο γεροντάκι που κάθεται στο στενό και περιμένει μια καλή κουβέντα.  Τρέχουμε δήθεν για τις δουλειές μας ολημερίς και αποχαυνωμένοι ξαπλώνουμε το βράδυ είτε στο καναπέ είτε στο κρεβάτι και λέμε "Πάλι δεν έκανα τίποτα ! "  Γιατί καλέ δεν έκανες τίποτα, έτρεχες όλη μέρα,  έκανες του κόσμου τα δρομολόγια, μήπως δεν έκανες κάτι να σε γεμίσει ή μήπως δεν έδωσες αξία σε αυτά που έκανες. Οι μικρές στιγμές είναι αυτές που έχουν αξία.  Κι οι μέρες μας γεμίζουν με χαρά και νόημα όταν λαχταρούμε να περάσουμε στιγμές της μέρας με δικά μας άτομα, να μοιραστούμε τις σκοτούρες των προηγούμενων ωρών, να σχεδιάσουμε το αύριο, να ονειρευτούμε το Σαββατοκύριακο που φτάνει.
Το μυστικό είναι το χαμόγελο, γι'αυτό να χαμογελάτε ό,τι και να τύχει!







Τα χρόνια περνούν τόσο γρήγορα που σέρνουν μαζί τους όλα τα περιττά που εμείς μεγαλοποιούμε.  Ζήστε την ζωή στο έπακρον, μέχρι την ευτυχία στο κάθε λεπτό :)










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις