Ελευθερία


Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να ασχολούνται με το διαφορετικό; Η περιέργεια ίσως, ο θαυμασμός ακόμα και η ζήλεια.  Αν κάτι δεν μας αρέσει συνήθως το προσπερνάμε, δεν του δίνουμε καν αξία με το να ασχοληθούμε μαζί του.  Αν όμως κάτι αξίζει έστω την κριτική μας, θετική ή αρνητική, το μεγαλοποιούμε και αντί να το περιεργαστούμε σωστά, είτε σαν θέαμα είτε σαν γενικότερη άποψη ανοίγουμε το στόμα μας και αφήνουμε να ξεχυθεί όλη η χολή που μέχρι τώρα δεν μας σκότωσε.

Άνθρωπος, διαφορετικός σε κάθε εποχή, πολλές φορές κατ' εμένα γελοιός ακολουθώντας την δήθεν μόδα της εποχής.  Μοναδικός όμως, και ελεύθερος να ζει όπως εκείνος θέλει για να είναι ΟΧΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη και μοναξιά κι άλλοι τόσοι καταπιεσμένοι πίσω από τη μάσκα του σωστού και του πρέπον καταλήγουν να γίνονται μνησίκακοι και να κρίνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν.

Ο λόγος που θέλησα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να τα γράψω αυτά έγκειται στην έκπληξη που βίωσα το πρωί όταν όλοι είχαν κάτι κακό να πουν για την νικήτρια της Eurovision. Αρχικά πίστευα ότι το δυσκολότερο κομμάτι με την εμφάνιση του συγκεκριμένου τραγουδιού ήταν πώς θα εξηγήσεις σε ένα παιδί το γιατί μια γυναίκα να έχει μούσι. Τελικά κατέληξα ότι το δυσκολότερο σημείο είναι το πως θα αλλάξεις την νοοτροπία ενός ενήλικα στο να δεχτεί τον καθένα ανευ όρων και κανόνων.  Αν καταφέρναμε να γεμίζαμε με αγάπη και κατανόηση τις ψυχές μας τότε θα μαθαίναμε στα παιδιά μας ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει όπως θέλει. . .  να φοράει ότι θέλει.  Θα τους μαθαίναμε την πραγματική έννοια της λέξης Ελευθερία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις